Kom ik in aanmerking voor het tijdelijk verlaagde btw-tarief van 6% op nieuwbouw?

Kom ik in aanmerking voor het tijdelijk verlaagde btw-tarief van 6% op nieuwbouw?

Bepaalde nieuwbouwprojecten kunnen genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6% voor de afbraak en heropbouw van gebouwen.

Instapklare nieuwbouwwoningen op plan waarvoor je in de periode tussen 1 januari 2021 en 31 december 2023 aan de bouwheer in schijven betaald komen in aanmerking voor een lager BTW-tarief van 6% in plaats van de gebruikelijk 21%.

Bij Freca is deze regeling van toepassing op een aantal projecten:

  • De appartementen in het project Sconarda te Schoonaarde
  • De Ben-woningen van het project Duerinckhofte Dendermonde
  • Alle appartementen te Puurs van het project Tre Puur
  • De nog resterende appartementen in Oordegem.

Aan welke voorwaarden moet je als koper voldoen om hiervoor in aanmerking te komen?

  • De woning of het appartement moet door jou worden gekocht dus niet door een vennootschap — en ook in hoofdzaak (meer dan 50%) door jou gebruikt worden.
  • Eénmaal de woning of het appartement is opgeleverd moet je onverwijld je domicilie hier vestigen.
  • Je mag geen eigenaar zijn van een andere woning, tenzij het je huidige gezinswoning betreft die snel verkocht wordt na de nieuwe aankoop, of in het geval van verwerving via erfenissen.

Aan al deze condities dien je gedurende de vijf volgende jaren te blijven voldoen.

Woon je niet zelf in de woning of het appartement maar stel je die ter beschikking in het kader van de sociale verhuur of werk je via een sociale huurmaatschappij met dat doel? Dan kan je van dit gunsttarief genieten mits je dit sociaal beheer gedurende minstens 15 jaar blijft aanhouden.

Wij zijn er voor u om alles in detail uit te leggen en je dossier voor de belastingen op te maken. Contacteer ons vandaag nog en geniet van deze buitenkans!