Grond verkopen? Daar helpt Freca u bij!

bouwgrond verkopen?

Grond verkopen? Daar helpt Freca u bij!

Bent u eigenaar van één of meerdere bouwpercelen of een af te breken gebouw en wilt u deze een nieuwe bestemming geven? Kom in deze blog te weten hoe Freca u kan helpen met uw grond te verkopen!

 

Waarom je grond verkopen aan Freca?

Bij de verkoop van een grond komt veel kijken. Denk aan het bepalen van een correcte prijs, zoeken naar kopers, … om dan nog maar te zwijgen over alle administratieve zaken. Door in zee te gaan met een projectontwikkelaar zoals Freca bent u niet alleen zeker van de verkoop en een goede prijs, maar kan u ook alle administratieve zaken uit handen geven. Onze experten zorgen steeds voor een perfecte begeleiding zodat u rustig achterover kan leunen.

Als projectontwikkelaar is Freca steeds op zoek naar projectgronden, (bouw)gronden of afbraakpanden om nieuwe woondromen waar te maken. Bent u eigenaar van een (bouw)grond die momenteel zijn functie niet vervult? Dan heeft u verschillende mogelijkheden om te verkopen. We zitten graag met u aan tafel om de mogelijkheden te bespreken.

Ook niet onbelangrijk: door onze expertise bent u zeker dat u een correcte prijs krijgt voor uw grond. Een projectontwikkelaar kent de vastgoedmarkt immers door en door, waardoor we steeds een competitieve marktprijs kunnen aanbieden. Met dat geld kunt u dan zelf verder aan uw dromen bouwen.

 

Er zijn verschillende soorten eigendommen die u kunt verkopen

 • Braakliggend terrein
  Een grond die momenteel zijn beoogde functie niet vervult.
 • Aan elkaar grenzende percelen van één of meerdere eigenaars
  Gronden die naast elkaar liggen geven ons veel mogelijkheden. Denk aan een appartementen met groene, grote gemeenschappelijke tuin, nieuwbouwwoningen en meer.
 • Afbraakpanden
  Gronden met een gebouw dat niet meer gebruikt kan worden. Afbraak is de beste optie voor dat gebouw. Denk aan leegstaande, slooprijpe (fabriek)panden, vervallen boerderijen enzovoort.
 • Oudere converteerbare gebouwen
  Oudere gebouwen die we makkelijk kunnen renoveren. We vormen ze om en geven ze een nieuw leven.

 

Een grond verkopen: hoe gaat dat in zijn werk?

 • Een verkennend gesprek
  Als eigenaar van een grond bent u op zoek naar de best mogelijke manier om uw eigendom te verkopen. Daarom gaan we samen in overleg naar en luisteren we naar uw wensen.
 • Prospectie van de eigendom
  Om alle mogelijkheden te bekijken moeten onze experten natuurlijk een goed beeld hebben van de eigendom. Daarom brengen we de eigendom en omgeving in kaart. Zo zien we welke mogelijkheden er werkelijk zijn rekening houdend met uw wensen, de grond en de omgeving.
 • Vooronderzoek & waardebepaling
  Van zodra we de grond en omgeving kennen, gaan we in dialoog met u, overheidsdiensten, landmeters, architecten etc. We bekijken samen met hen de mogelijkheden van uw eigendom. Zo kunnen we beter de waarde en dus de prijs van de grond bepalen. Een prijs vastleggen gebeurt niet lukraak. Onze experts kennen de markt goed en gaan vergelijken met gelijkaardige projecten in de buurt.
 • Overeenkomst
  Eens we alle informatie verzameld hebben, maken we een voorstel op ter bespreking. Bijsturen is steeds mogelijk zodat aan ieders zijn wensen voldaan wordt.
 • Succesvolle samenwerking
  Als beide partijen akkoord zijn, kan de verkoop afgerond worden! Uw grond gaat een mooie toekomst tegemoet.

 

Er zijn nog andere opties!

Ruilen
Wat velen niet weten is dat u naast verkopen uw grond ook kan ruilen. Stel: u wilt van het vasteland naar de stad verhuizen of omgekeerd, dan kunt u in plaats van uw huis of grond te verkopen en een nieuw te kopen, ruilen! Het voordeel daarvan is dat u maar één keer registratierechten betaalt. Ook met een projectontwikkelaar kunt u zo een ruilprocedure aangaan. In dat geval staat Freca in voor het project op uw bouwgrond en laat hij een stuk voor u over. U stelt uw grond ter beschikking voor de projectontwikkelaar die er een bouwproject realiseert waarin een eenheid voor u is voorzien.

Recht van opstal
Wilt u uw grond nog niet direct verkopen, maar wilt u het ook niet leeg laten staan? Dan kunt u ook opstalrecht verlenen. Dat betekent dat u een projectontwikkelaar de kans geeft om een bouwproject te realiseren zonder dat ze de grond eerst aankopen. Vanaf dat er verkocht wordt krijgt u de afgesproken verkoopsom van de koper en wordt er telkens een deel van de grond mee verkocht. Het lijkt misschien omslachtig, maar biedt u tal van voordelen. Zo krijgt de grond een meerwaarde aangezien erop gebouwd is, maar de grondeigenaar wordt daarop niet belast. Het recht van opstal eindigt wanneer alle huizen of appartement verkocht zijn met hun bijhorende grond. U krijgt de som dus niet in één keer maar in stukken..

Grond verkopen? Neem nu contact op met Freca!
Bij Freca kunt u terecht voor alle soorten verkoop van uw grond. Verkopen aan een projectontwikkelaar biedt u tal van voordelen. Wij nemen alle risico’s voor u weg en zorgen voor een vlotte overeenkomst en correcte prijs. Daarnaast kunnen we de verschillende soorten van samenwerkingen bespreken en zien wat het beste bij u past. Heeft u zelf een grond waar u iets mee wilt doen? Maak dan nu een afspraak met Freca!