Investeren in vastgoed, een slimme zet!

Freca Investeren in vastgoed Waasland Dendermonde

Investeren in vastgoed, een slimme zet!

Investeren in vastgoed is samen met aandelen de meest renderende belegging en houdt in tegenstelling tot eerdergenoemde een veel lager risico in.

Investeren in vastgoed met het doel om het te verhuren is en blijft een voortreffelijke belegging  De hoge prijzen voor koopwoningen duwen steeds meer mensen in de richting van de huurmarkt. Men voorspelt dat het aantal Belgen dat eigenaar is van een woning, dit jaar zal dalen naar 65%. Freca bouwt betaalbare en kwalitatieve woonconcepten om deze leemte in te vullen. Op die manier trachten we een meerwaarde te creëren voor zowel huurders als investeerders

Recent onderzoek wees ook uit dat over een periode van de laatste 40 jaar de investering in een huurwoning in België een gemiddeld jaarlijks rendement opleverde van 8,45%. Hierbij werd rekening gehouden met de inflatie. Voor een appartement bedroeg dit zo’n 8,05%. In deze berekening zitten naast de huuropbrengsten ook de onderhoudskosten vervat. Deze zijn geschat op 3% van de waarde van het pand. De loutere waardestijging zonder huuropbrengsten leverde het aanzienlijk rendement van circa 4,5 à 5%.

Enkel aandelen leverden als investering een lichtjes beter rendement op. Hoewel Belgische en Europese aandelen het, met een gemiddeld rendement van 2,64%, de laatste 20 jaar een stuk minder opbrachten. Het effect van de Dotcom-zeepbel en de bankencrisis van 2008 spelen hier een grote rol in. Wie daarentegen de laatste 40 jaar belegde in goud of uitsluitend rekende op de rente van zijn spaargeld was een pak slechter af. In beide gevallen was de inflatie hier hoger dan het rendement.

Waarom investeren in nieuwbouwvastgoed van Freca nog veel slimmer is!

  • Freca bouwt woonprojecten met een sterke focus op kwaliteit, bereikbaarheid en leefbaarheid. Zo ben je zeker dat je woning goed in de markt blijft liggen bij een stijgende vraag.
  • We ondersteunen je in de zoektocht naar het perfect investeringspand voor jouw profiel. Freca begeleidt je in elke fase van het proces, van het vinden van geschikte huurders tot de afhandeling van het administratieve luik.
  • Residentiële huurinkomsten zijn praktisch volledig vrijgesteld van belastingen, net als de meerwaarde bij een eventuele verkoop na vijf jaar.
  • Wij zetten sterk in op energiezuinigheid. Vandaag vormt dit een groot probleem bij oudere niet-gerenoveerde woningen. De overheid heeft de doelstelling om het EPC-label van iedere woning op te trekken naar het ‘A-niveau’. Dit komt neer op een verbruik van tussen 100 en 0 kWh (m2 jaar). Je zal dus een stevige som moeten neertellen bij de aankoop van een oudere woning om hieraan te voldoen.
  • Het inschatten van een renovatie blijft een moeilijke oefening. Bij het uitvoeren van werken bij een bestaand appartement moet je ook de toestemming krijgen van alle huurders. Dit is niet altijd evident. Oudere medebewoners zijn vaak die niet meer bereid om te investeren.
  • De nieuwbouwwoningen van Freca beantwoorden beter aan de huidige marktvraag. Daarom is het risico op leegstand beperkt. De onderhouds- of herstellingskosten zijn in de eerste jaren ook zo goed als onbestaande. Appartementen hebben hierbij het extra voordeel er gemeenschappelijke delen zijn. Eventuele kosten worden dan verdeeld, wat minder zorgen oplevert dan bijvoorbeeld bij een eigen te renoveren woning.
  • Je geniet ook een fiscaal voordeel bij het aangaan van een lening voor een vastgoedinvestering. De betaalde interesten kunnen ertoe leiden dat je tweede appartement of woning niet of slechts gedeeltelijk belast wordt in de personenbelasting.

Op de website huurschatter.be/ van Vlaamse Overheid kan je de gangbare huurprijs nagaan voor het type pand dat je wil verhuren. Uiteraard kan je hiervoor ook beroep doen op de expertise van Freca. Wil je graag investeren in vastgoed of heb je interesse in één van onze nieuwbouwprojecten? Bekijk dan zeker ons huidig aanbod of maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak!